Intuïtief schilderen toont ons welke emoties of gedachten er spelen maar niet altijd zichtbaar zijn. Het is een ontmoeting met jezelf die je kan tonen wat er vanbinnen speelt maar geen weg naar buiten vindt. Dit kan je helpen om duidelijker te zien waar je staat in bepaalde levensthema’s of welke zaken nog teveel invloed hebben op het vrijuit leven. Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en contact kunnen leggen met wie we in wezen zijn. Zodra je kunstwerk klaar is geef je het een duidelijke plek ergens waar jij het kan zien zodat het helend kan werken op het thema waarvoor je schilderij staat.

Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist. Tijdens een workshop intuïtief schilderen maak je gebruik van verf en allerlei materialen om eventueel structuur aan te brengen in je werk. Geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht of door een visualisatieoefening ga je aan de slag met kleuren die je het meeste aantrekken.

Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het is steeds weer een verrassing hoe het schilderij eruit zal zien omdat je nooit op voorhand weet hoe het gaandeweg gevormd zal worden.  Achteraf wordt je schilderij vertaald waardoor de betekenis van de gebruikte kleuren en materialen en de symboliek van de elementen die erin zitten duidelijk worden.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat het voor iedereen een veilige plaats blijft om je helemaal op je gemak te voelen. Op die manier kan er ook ondersteuning worden gegeven aan wie het nodig heeft. Een unieke ervaring!

Tarief per sessie: €50 inclusief alle materialen, begeleiding en bespreking van de boodschap in je schilderij.

Neem gerust contact op voor de aankomende data.