Ben je benieuwd wat er verscholen zit in de tekeningen van je kinderen?

Wat betekent het als er huizen getekend worden?  Of dieren?  Of mensen? 

Wat is de achterliggende betekenis van de gebruikte kleuren, de vormen en structuren?

Welke boodschap zit er onder de getekende geschenken die jij op de koelkast hangt?

Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om dieper in te gaan op de onschatbare waarde van kindertekeningen.

Neem zeker contact op om je plekje te reserveren.

 

Rechtenvrije foto's van Kindertekening, afbeeldingen Kindertekening |  Depositphotos®

Onze kinderen zijn onze spiegels.  Vooral gedrag of situaties die ons irriteren vertellen ons iets meer over onszelf.  Door ons hiervan bewust te worden en ermee aan de slag te gaan zullen wij (innerlijk) veranderen en... daardoor verandert ook het gedrag van onze kinderen. 

Ook de wereld om ons heen is een spiegel van wat er binnenin ons speelt. 

Steeds terugkerende situaties, woorden die plots opvallen, lichamelijke kwaaltjes zonder aanleiding,... het leven houdt ons op zoveel manieren een spiegel voor.  De spiegel tot inzicht.

Tijdens een workshop "SPIEGELEN" gaan we de onderliggende boodschap ontrafelen zodat we begrijpen wat hierin ons aandeel was en waar de sleutel tot verandering ligt.

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar ieders taal. Er zijn 5 verschillende manieren van communiceren/omgaan met collega's, vrienden, geliefden.  Door elkaars taal te ontdekken weten we hoe we best met die andere kunnen omgaan.  Iedereen heeft een eigen stijl.  We zullen deze kunnen inzetten om tot betere communicatie te komen en een vlottere samenwerking

Deze workshop wordt tijdens teambuilding vaak samen gegeven met de DISC-training.

Blog #115: What Are the Five Love Languages? - McLaurin Memorial Baptist  Church

Tijdens de DISC-training leert u om communicatie effectiever te laten verlopen, verschillen te waarderen en conflicten te verminderen. Op individueel niveau leren teamleden hoe en wanneer ze gedrag kunnen aanpassen en hun eigen prestaties kunnen verbeteren. Behalve voor de versoepeling van samenwerking binnen teams is DiSC ook goed in te zetten bij werving en selectie en bij sales. De ongekende toepassingsmogelijkheden van DiSC brengen betere resultaten: voor het individu én voor het hele team.

Deze workshop loopt tijdens teambuilding vaak samen met de 5 talen op de werkvloer.

Meer info?  Neem zeker contact op!

Wat is DISC? DISC & voorkeursgedrag | Resonant

Wist je dat de Law of Attraction oftewel de wet van de aantrekking slechts één van de twaalf universele wetten is?  Er zijn dus nog elf universele wetten die mindere bekend zijn maar zeker niet minder belangrijk! Juist het samenspel van álle wetten zorgt voor een groter bewustzijnsniveau, omdat de twaalf universele wetten met elkaar verbonden zijn en samen één geheel vormen.

Om de universele wetten te begrijpen is het nodig dat je beseft dat alles energie is, dat nooit verloren gaat en zich in cirkels verplaatst, een kringloop. Net als de planeten die om de zon draaien. Als alles in een cirkel draait betekent dat ook dat alles weer terug komt. Met alles dat wij voelen, zeggen, doen en denken creëren we energie en hiermee ook onze eigen werkelijkheid.

Door gebruik te maken van de universele wetten kun je ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je veranderproces. Op die manier leer je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven. Als je weet hoe de universele wetten werken, dan kun je ze voor je laten werken en manifesteren wat je maar wilt. Dit kan je helpen om meer rust en focus te vinden in jouw zoektocht naar een gelukkiger leven.

Wil je ze allemaal ontdekken en je leven een trapje verhogen op de ladder van bewustzijn?

Reserveer dan zeker je plekje voor deze workshop!

Wet van aantrekking - Inner Awareness

Samengestelde gezinnen zijn geen traditionele gezinnen.  Enerzijds zijn ze ontstaan vanuit verdriet want de partners hebben reeds te maken gehad met scheiding of verlies.  Die bagage is niet vanzelfsprekend om een nieuwe start op te bouwen.  Ook zijn de kinderen binnen het nieuwe samengestelde gezin vaak niet van het "nieuwe" ouderkoppel.  We spreken hier niet over een onvoorwaardelijke bloedband. Het gaat over een band die gevormd wordt doordat zowel de plusouder als het pluskind een lijntje naar elkaar uitgooien en aan de hand daarvan samen bouwen aan een band. 

We bekijken volgende thema's: 

* het verschil in band.

* Tips & Trics

* Conflicthantering

* ieders plekje!

Ik ben er zeker van dat je inzicht zal krijgen over de dynamieken binnen je gezin en dat je begrijpt hoe bepaalde situaties zijn ontstaan.  Deze workshop geeft je handvaten om thuis mee aan de slag te gaan in je eigen nieuwe samengestelde gezin.

Training Nieuw Samengestelde Gezinnen - PTC

Een gids is een energie die gedurende je leven bij jou in de buurt is. Om je te beschermen, te adviseren en te begeleiden. Gidsen zijn vaak zielen die je al kent uit eerdere levens.

Je gidsen zijn er. Hoe dan ook. Daar hoef je geen tarotkaarten of pendel voor in huis te halen. Ze communiceren met je. Via ingevingen, dromen of via iemand met wie je in gesprek bent. Je krijgt de boodschappen door die belangrijk voor je zijn, alleen sta je daar soms niet voor open. Als je door verdriet minder open staat voor ingevingen, probeer dan eens tastbaarder contact te maken. Vraag je gidsen om een teken dat ze er zijn. Ze kunnen hun aanwezigheid namelijk voelbaar maken door een kneepje in je zij, een hand op je schouder, aanwezigheid in een droom of een zuchtje wind door je haar. Praat ook gerust met je gidsen. Dat kan in gedachten, maar ook hardop.

Automatisch schrijven

Schrijf je liever een bericht van je gidsen? Dat is helemaal niet moeilijk.  Het gaat erom jezelf in rust te krijgen, goed geaard te worden en open te staan voor wat er komt ipv het zelf in een bepaalde richting te sturen.  Een geschreven boodschap is voor velen belangrijker omdat het tastbaar maakt wat anders vluchtig blijft. 

Tijdens deze workshop leren we onszelf openstellen voor deze boodschappen en onze intuïtie te verhogen. 

ZIELENKAART STUREN - www.verbindjeomtezijn.be

Een moeilijk kind is een kind dat het moeilijk heeft!

Moeilijke kinderen bezorgen hun ouders doorgaans veel stress, waardoor sommige ouders op een gegeven moment met de handen in het haar zitten.  Brutaal, teruggetrokken, in zichzelf gekeerd, boos, geïrriteerd, wisselende stemmingen, moeilijke nachten,...

Samen gaan we graven om de oorzaak van het gedrag te vinden en heel vaak zien we positieve verandering in hun gedrag zodra we ermee aan de slag gaan.

Benieuwd hoe het anders kan? 

Neem snel contact op.  Dat is stap 1 onderweg naar verandering!

Kunnen we niet beter ouders uit huis plaatsen dan kinderen? - Nieuw Licht

Intuïtief schilderen toont ons welke emoties of gedachten er spelen maar niet altijd zichtbaar zijn. Het is een ontmoeting met jezelf die je kan tonen wat er vanbinnen speelt maar geen weg naar buiten vindt. Dit kan je helpen om duidelijker te zien waar je staat in bepaalde levensthema’s of welke zaken nog teveel invloed hebben op het vrijuit leven. Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en contact kunnen leggen met wie we in wezen zijn. Zodra je kunstwerk klaar is geef je het een duidelijke plek ergens waar jij het kan zien zodat het helend kan werken op het thema waarvoor je schilderij staat.

Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist. Tijdens een workshop intuïtief schilderen maak je gebruik van verf en allerlei materialen om eventueel structuur aan te brengen in je werk. Geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht of door een visualisatieoefening ga je aan de slag met kleuren die je het meeste aantrekken.

Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het is steeds weer een verrassing hoe het schilderij eruit zal zien omdat je nooit op voorhand weet hoe het gaandeweg gevormd zal worden.  Achteraf wordt je schilderij vertaald waardoor de betekenis van de gebruikte kleuren en materialen en de symboliek van de elementen die erin zitten duidelijk worden.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat het voor iedereen een veilige plaats blijft om je helemaal op je gemak te voelen. Op die manier kan er ook ondersteuning worden gegeven aan wie het nodig heeft. Een unieke ervaring!

Tarief per sessie: €50 inclusief alle materialen, begeleiding en bespreking van de boodschap in je schilderij.

Neem gerust contact op voor de aankomende data.