Een burn-out is het eindstadium van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je letterlijk ‘opgebrand’.
Een burn-out krijg je niet alleen door stress op het werk.  Het kan ook ontstaan door spanningen thuis of binnen relaties. Vaak is het de combinatie die je te veel wordt. Niet alleen volwassenen kunnen een burn-out krijgen, maar jongeren ook.

Bij een burn-out zijn vaak zowel je fysieke als mentale energiereserves volledig ‘opgebrand’. Je merkt dat je in het begin hier vaak nog wel mee om kunt gaan. Je werkt bijvoorbeeld door de vermoeidheid heen. Na een tijdje lukt dat echter niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. Als je dit ervaart maar hier niks mee doet, dan verandert jouw situatie ook niet. Dit is ook moeilijk. Daarom help ik jou graag om terug op de rails te geraken.

Wist je dat er ook zoiets bestaat als parentale burn-out? 
Het ouderschap kan zeker ook zijn sporen nalaten en leiden tot een burn-out.  Gelukkig wordt het taboe hierover de laatste jaren meer en meer weggegomd en kunnen we ouders terug begeleiden tot ze weer sterke ouders zijn die hun grenzen kennen, hun normen en waarden hoog in het vaandel dragen en hun plaats binnen het gezin duidelijk opnemen. 

Herken je je in 1 van deze voorbeelden?
Neem dan zeker contact op want verandering begint bij jezelf!

Burn-out, vermoeidheid, absenteïsme: de nieuwe plaag van onze samenleving |  Algemene Centrale - ABVV